Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Powered by Blogger

Senin, 13 Oktober 2008

Villa Bayuh Sabbha at Uluwatu - Bali



Villa Bayuh Sabbha

Villa Bayuh Sabbha is situated on the Bukit Peninsula, fifty metres above sea level on the cliffs that overhang Bingin beach, the property commands heart-stopping, spectacular views of the ocean and the southern regions of Bali. Fully equipped with every single facility from best quality and fully served by quality staff, the villa is one of the best accommodation for a great holiday or event in Bali.

Villa Bayuh Sabbha - quick factsheet

Address: Br. Bingin, Bukit (uluwatu area)
Total Unit: 1 unit
Total Bedroom: 5 bedroom(s)
Themes: luxury villa, budget villa, great estate, has an open wide view, walking distance to the beach, has a direct view to the ocean, private, cliff front villa, hilltop villa, holiday villa, vacation villa, tropical villa

Villa Bayuh Sabbha - rates /rates rack

  • Low Season: USD 2640 /night
  • High Season: USD 3190 /night
  • Peak Season: USD 3300 /night
Villa Bayuh Sabbha PRICING TERMS
  • High season dates: 15 - 31 Jul, 1 - 15 sep, EW, CNY
    Minimum staying period: 5 nights
  • Peak season dates: 1-31 Aug, 20 Dec - 8 Jan
    Minimum staying period: 7 nights
  • Low season dates: all dates out of high and peak seasons dates
    Minimum staying period: 3 nights
Villa Bayuh Sabbha TERMS AND CONDITIONS
  • Prices are subject to 15% government tax and service charge
  • Guests have to deliver a blank imprinted credit card detail for security requirement
  • Villa can accommodate up to 12 persons
  • Check-in time: 14.00
  • Check-out time: 11.00
  • Early check-in is free upon villa availability
  • Late check-out until 18.00 will be charged at 50% of the applicable seasons rate
  • Late check-out after 18.00 will be charged at 100% of the applicable seasons rate
  • All food and beverage are at guests account
Villa Bayuh Sabbha OTHER CHARGES
  • Arrival Registration at the Police Station Rp 25,000.-/person
  • Refundable security bond US$ 500.-
  • 30% grocery shopping and cooking service fee on top of total groceries
Villa Bayuh Sabbha INCLUSIONS
  • Nice welcome drink and cold towel upon arrival
  • Flower arrangement in villa
Villa Bayuh Sabbha SPECIAL OFFERS
    Rate for 3 bedrooms is available
Villa Bayuh Sabbha LAST MINUTES OFFERS
Villa Bayuh Sabbha UPCOMING UPDATE INFO

Villa Bayuh Sabbha - complete description

Villa Bayuh Sabbha, meaning House of Breezes, is an exclusive private estate, a 5-bedroom peaceful retreat, comprised of nine separate buildings, with sleeping accommodation for up to fifteen persons. Situated on the Bukit Peninsula, fifty metres above sea level on the cliffs that overhang Bingin beach, the property commands heart-stopping, spectacular views of the ocean and the southern regions of Bali. Bukit is the Indonesian word for hill and the panorama from this elevation extends all the way up the west coast past Jimbaran, the airport, Kuta and Canggu, and inland to Bedugul. On a clear day, the awesome vista takes in all of the volcanoes from Mt Agung in the east, to Mt Bromo in Java. It is in this area that a number of the more affluent members of the surfing fraternity have chosen to build their homes, ensuring that early each morning a quick glance from the bedroom window will ascertain the best waves and the destination of the day. This beautiful stretch of coast boasts some of the most idyllic beaches in Bali, hidden white sandy coves that are great for both surfers and non-surfers alike.

Villa Bayuh Sabbha Style

The property was designed by acclaimed architect Glenn Parker, and the gardens created by the famous landscape architect Made Wijaya. Complemented by flat green lawns, courtyards, terraces and a serene water garden, and lovingly furnished by its Jakarta-based owners, the villa is composed of a series of pavilions, including the main residence, two guest pavilions, dining pavilion, family pavilion, Wantilan Lounge and Bale Bundar, most of which have adjoining verandahs or terraces. This style is based on the concept of the traditional Balinese family compound with a separate building or 'bale' for each function, and a licence to amend the purpose of each in accordance with the comforts of modern living. The estate also boasts a fitness centre, a children’s playground, two swimming pools and a large tennis court.

The formal Balinese architecture makes use of local materials, such as white Palimanan stone, teak wood and limestone, together with alang alang grass for the thatched roofs. The pavilions surrounding the main residence are modelled on the conventional Balinese 'Wantilan' (village meeting place), but the self-contained guest area, comprising the Bale Bundar and two rotunda gazebo bedrooms with thatched conical roofs, has an African influence.

Ecologically friendly and ever vigilant about preserving water consumption in this dry region of Bali, the estate employs a cost effective, natural treatment system. Waste water from the showers and wash basins in collected, broken down, processed and recycled for use in the garden.

Villa Bayuh Sabbha Accommodation

The layout of the property utilises and divides space, maximising the cliff top frontage. A group of fifteen people could stay at the villa and still lose each other in its depths. The staff quarters, laundry, and the fully equipped kitchen are located at the back, leaving every room to enjoy the wonderful ocean view. Approached via a 600-metre cobbled pathway, visitors are greeted by a pair of antique doors set within a traditional Balinese gateway constructed of limestone and Bengkirai (Ironwood). Stepping stones wend across a beautiful water court; a lotus pond ablaze with pink and white blossoms. Tiny islands support sweet-scented frangipani trees punctuated by the distinctive pattern of lily pads; while gentle ripples originate from a soothing fountain beside clusters of noble bulrushes.

The Family Room
The Family Room is an open pavilion featuring wooden pillars with Palimanan stone plinths, a marble floor and a wrap around terrace. A wide set of steps flanked by a pair of stone lanterns, leads down to an 18-metre horizon pool, which is fronted by a patio area with sunloungers and umbrellas. Additional shade is provided by two twisting frangipani trees; during the day the gnarled trees cast cool shadows, at night they appear to dance intimately on the shimmering water of the pool.

The Master Suite
A teak staircase leads up to the luxurious master suite. The high-ceilinged, air-conditioned bedroom adheres to the attractive theme of warm timber floors blended with fresh cream walls, hand-carved teak furniture including a large TV cabinet, and billowing white drapes canopying the four-poster king size bed. A precious feature is the large wrap-around wooden balcony accessed by glass doors in the coast-facing wall of the room. The rhythmic crashing of the waves is both thrilling and soothing. The en-suite bathroom is linked by a very spacious dressing room complete with fitted wardrobes and enhanced by an abundance of natural light. The sizeable bathroom is equally grand, featuring his and hers washbasins and an oval bathtub housed in a timber surround

The Kunyit Room
Set back from the cliff, but still offering splendid views, is the main building. The Kunyit (turmeric) Room is one of two air-conditioned bedrooms situated on the ground floor. It features a romantic four-poster bed, and sliding glass doors on the ocean side. The garden bathroom on the southern side boasts a bathtub, together with an open-air shower sheltered by a thatched roof.

The Asam Jawa Room
The Asam Jawa (tamarind) Room is furnished with twin beds and includes an en-suite bathroom. Local artifacts have been fondly placed in curved alcoves to show them off to their best advantage, and an intricately carved antique wooden door mantel is positioned against the wall. The bedroom is equipped with satellite TV and also offer the option of a ceiling fan as an alternative to the air conditioning.

The Guest Room
Two stand-alone, air-conditioned guest rooms flank the Bale Bundar. The circular theme is continued with conical roofs, and glass doors all along the 120 degree ocean facing curve of each building. Each guest pavilion, with its timber floor and en-suite bathroom, has its own distinct character created by independent furnishing styles. Primitive artworks adorn the walls, rich drapes frame the windows; rustic furniture enhances that African bungalow ambience. The rooms are surprisingly spacious, bigger than they appear from the outside, each featuring a dressing room, a marble hand-basin on a funky washstand, and an en-suite garden bathroom. The north guest pavilion offers a secret view of Dreamland beach from the circular canopied bathtub, while complete privacy is maintained by the exterior walls. Each bedroom is equipped with a satellite TV and DVD player.

The Wantilan Lounge
Perched on the edge of the cliff is the Wantilan lounge, another open pavilion for resting, chilling out with a book perhaps, and enjoying the tranquillity. Measuring eight by eight metres, this breezy square pavilion has a raised wooden floor and is scattered with cushions. A state of the art Bose sound sytem has been installed to enhance further enjoyment of the space.

The Study Suite
On one side of the Main Building, the balcony becomes a walkway, which leads to an elegant study room equipped with a desk, IDD telephone, internet access, quality surround sound system, sideboard and comfortable sofas and chairs. Behind a screen is a mini-bar, making this room also suitable for entertaining a small group of friends.

The TV Room
The Kupu Kupu (butterfly) Room, also located on teh ground floor of the main building. It is a delightful air conditioned TV room furnished with yet more comfortable sofas, shelving, lamps and a desk. There is an en-suite washroom with toilet and an open air shower under a thatched roof in a private pebbled garden. French windows at the front of the Kupu Kupu Room open on to a lawn.

The Gazebo
A little way across the lush manicured lawn, resting on the southern end of the cliff-top is the Bale Sunset. From this small, circular, relaxation pavilion, with its richly grained coconut wood pillars, timber floor and built-in table, guests can enjoy not only the sunset, but also an infinity view. From here, it is possible to see the nearby Uluwatu cliffs and watch the surfers riding some of the biggest breaks on the island as a fleet of tiny jukung fishing boats return after a day's work.

The Bale Bundar
The self-contained guest area, on the northerly side of the property, is dominated by the Bale Bundar, which literally means circular pavilion. Raised above ground level, it has a thatched conical roof supported by magnificent cylindrical pillars. The base of the structure, together with the pillars is pieced together with random shapes of white limestone from the Bukit, forming a tightly packed honeycomb. Customarily, this feature beside a beach would have been created from white sea-coral, but the local limestone is an environmentally acceptable substitute that is still in keeping with the original style. This exquisite open-air living area is furnished with a large day bed and rests beside a lens shaped infinity swimming pool that appears to flow over the edge of the cliff. A flat terrace in front of the pool is dotted with sunloungers and sheltered by a tumbling hedge of cerise bougainvillea. Pendulous ceiling fans enhance the cool breezes that waft through the pavilion, and guests are lulled by the constant sound of the rolling waves on the beach below. A kitchen and bathroom are situated at the back of the building.

Villa Bayuh Sabbha Dining Room

Immediately adjacent to the family room is the impressive dining room. This self-contained building offers a choice of two very different dining experiences. The interior is furnished with a majestic dining table and chairs, providing a somewhat formal, air-conditioned dining facility for up to twelve persons. The glorious view is preserved by the tall french windows that can, of course, be opened to allow the cool breezes to permeate. These glass doors lead out onto a raised wooden deck furnished with two smaller tables for the purpose of more casual, alfresco dining. Every need has been considered and another toilet is situated at the back of the building.

Villa Bayuh Sabbha Facilities and Services Summary

  • Five Luxurious Bedrooms
  • Luxurious en-suites
  • Two infinity edge swimming pools
  • Floodlit Tennis Court
  • Air-conditioned Dining Room with exterior terrace for outdoor dining
  • Air-conditioned TV Lounge with en-suite shower-room
  • Large open-living Family Room
  • Study Room with quality sound system
  • Fully equipped kitchen
  • Fully equipped gym
  • Satellite TV, DVD / CD player, Good Sound System
  • In room safe
  • Internet access is available
  • Private beach access
  • Private parking area
  • Fully staffed: local manager, house maids, gardeners and pool attendant, security guards, cook

technorati tags:

1 komentar:

Unknown mengatakan...

Thanks for sharing, I will bookmark and be back again


Independent Villas